Hög på livet

Hej alla fina!

 

Just nu nu är min Crohn under kontroll, helt underbart! Visst, jag måste hela tiden lyssna på kroppen och ta dagar då jag bara vilar för att inte bli sämre igen men känns fantastiskt ändå. Har jobbat halvtid nu i sommar och det har fungerat fint. Har läst och fått förklarat av läkare att sjukdomen brukar vara som mest aktiv när man är ung och hoppas det gäller även för mig. Tar fortfarande mycket mediciner för att hålla sjukdomen nere och hade varit skönt att slippa detta om några år.. Har dock bestämt för att operera om jag sämre igen, eller rättare sagt det finns inga fler alternativ. Men det problemet tar jag då i så fall. Kanske lanseras det ett mirakel piller som botar sjukdomen snart..
Humiran fungerar i alla fall på mig, tror den verkar lite bättre än Remicaden faktiskt.. Men svårt att säga, tar mycket Cortison nu också.. Skönt att slippa åka till sjukhuset för få medicin!

 

Nu ska fixa lite! En kompis kommer och hälsar på snart :)

 


Bästa med Humira är att det går snabbt, är enkelt och att man kan ta den själv! :) 


Kommentarer
Postat av: Emma

Hejsan. Jag har själv haft crohn i snart 18 år och mitt liv har varit lätt och sjukfri tills för ett par år sen då jag fick mitt första andra och nu tredje akuta skov. Ingen operation eller så men nu tål jag inte mina mediciner längre då jag mår illa och till och med kräks. Läkaren har pratat om humira och jag känner mig rätt trygg i den medicinen och tror på det, dock är jag nervös tror inte jag kommer våga ta den på mig själv i början! Gör det ont? Hur känns det? Och hur har humira fungerat för dig??

Tack för en öppen och härlig blogg

Svar: Hej! Nu svarar jag väldigt sent men hoppas att du eller någon annan kan få nytta av svaret! Hmm.. Jaa, det känns ju att ta sprutan, är inte skönt men tycker att det är bättre än att få dropp :) Man får tänka på vad det ger, en frisk kropp! Finns två olika typer av sprutor, den ena är automatisk och man trycker bara på en knapp och håller emot, den andra är som en vanlig spruta. Jag använder den vanliga sprutan eftersom jag tycker det gick smidigast. Tror du kommer att få prova båda och sen välja vilken som fungerar bäst :) Jag brukar tänka på människor som har diabetes och tar spruta på sig själv dagligen, vi är ändå lyckliga som bara tar en gång varannan vecka. Helt säker på att det kommer att gå fin fint för dig! Rädslan sitter i huvudet, och man får försöka omvandla den. Är helt fantastiskt att innehållet i sprutan får en att må bra, och känna tacksamhet att den finns. Sprutan är din vän, inte din fiende :)
Miss Crohn

2012-08-16 @ 08:59:39
URL: http://Crohns.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0