Våren 2012 närmar sig :)

Hej hej hallöj :)

Vet att jag borde skriva lite mer regelbundet, grejen är att ibland orkar jag bara inte tänka på att jag är sjuk. Ioförsig går det knappast att ignorera under ett skov, men det känns lite bättre att ta en "time out" lite då och då under en jobbig period och lägga sina tankar på annat.

Är som sagt fortfarande dålig men tycker att jag sakta (väldigt sakta) blir bättre och bättre. Har orkat umgås lite med vänner den sista veckan, och det är jag lycklig över. Blir extremt osocial under skov och som tur är har jag fina vänner runt omkring mig som förstår och accepterar det.

Annars har det inte hänt så mycket, var inne på sjukhuset och fick dubbel dos med remicade igen förra veckan. Sov i typ 2 dagar efter det, brukar bli ganska trött när jag precis fått medicinen. Hade som mål att vara  "frisk" tills 1 feb, och det hinner jag ju inte till men har iaf blivit bättre och klostridierna är borta nu med.


kram på er :)


Mitt bästa tips är att omge sig med personer eller djur som ger glädje och får en att skratta, så mycket som möjligt i livet. Speciellt under jobba perioder.

Kommentarer
Postat av: Susanna

Hej tjejen!Gjorde du några avföringsprover innan di fick diagnos eller fick du på koloskopi direkt? Jag har gjort det och dessa prover visar ingen inflammation i tarmen. Är du alltid lös i magen? Jag har både hård och lös mage och de tyder i te på inflammation alls. Berätta om dina symptom. Förstår stt man är väldigt sjuk om

Man har crohns sjukdom....

2012-01-30 @ 21:13:27
Postat av: Ladybird

Hej där!Du har varit sjuk länge, jag tycker så synd om dig. Jag vet att jag tidigare läst att du inte tror på dieter för det finns så många som påstår att man blir friskare av dieter... och så säger läkarna tvärtom. Jag förstår dig! Jag kände likadant men har läst på ett av Sveriges högst rankade universitet och där läst rapporter om kostens påverkan. Jag äter en lågkolhydratkost och har nästan aldrig ont i magen längre, inga gaser, ingen lös mage. Jag är helt normal. Du skulle kunna testa lågkolhydrat i en månad bara för att se, hjälper det inte så vet du det men hjälper det så är det ju fantastiskt att slippa vara sjuk längre och få ett bra liv. Jag har en bekant vars fru har haft Crohns sedan 17 års ålder och haft det kämpigt. Sedan två år tillbaka äter hon lågkolhydratkosten lchf och får inga skov längre. Jag tycker verkligen du borde prova för det verkar väldigt jobbigt att vara sjuk så länge. Håller tummarna för dig!

2012-02-07 @ 20:45:26
URL: http://ladybird.blogg.se/
Postat av: Miss crohn

Susanna:

Jag tror inte det fanns calprotectin prover när jag fick min diagnos... Jag gjorde en kolopskopi och där konstaterades crohns sjukdom. Nej, jag är bara dålig i magen under skov och då kommer det också blod.Ladybard:

Jag är inte alls emot dieter, men som jag skrivit tidigare har jag testat och det gör inte min sjukdom bättre. Och lågkolhydrat är en av de olika dieter jag testat.

Har man en så pass aktiv crohns som jag, har man testat allt i hopp om att det ska hjälpa. Man kan inte äta sig frisk från tex ledgångsreumatism, och det är också en inflammatorisk sjukdom precis som crohns.

Sen är naturligtvis en hälsosam kost viktigt för alla, och extra viktigt om man har en sjukdom som stressar kroppen.Mhv M

2012-02-16 @ 17:23:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0