Kostråd..

Hej hej hallå!

Har flera gånger fått frågan om kostråd här på bloggen men aldrig skrivit ut några, anledningen är att jag tycker internet svämmar över i olika diet tips. Det finns hur många sidor som helst där ägaren utsett sig själv till kostexpert och tror sig ha svaren på människans välmående.
Jag tror inte på att det finns en mirakel kost, alla har vi olika genuppsättning och olika förutsättningar. Bara för att en diet passar en person, passar den inte alla. Därför har jag inte skrivit så mycket om vad jag äter.

Jag tror det viktigaste är att pröva sig fram och lära sig förstå vad sin egen kropp mår bra av. Själv lider jag till exempel varken av laktos- eller glutenintolerans, och har inte IBS. Min mage är endast känslig när jag har skov, dvs onormalt högt calprotectin. Har man sår i tarmen är det ju ganska självklart att man mår dåligt av vissa produkter. Jag har provat flertalet dieter genom åren som inte gett något resultat alls, och numera har jag hittat min egen diet som passar min kropp bäst.

Om jag hade kunnt välja skulle jag valt att leva på kaffebröd och allt annat som innehåller mycket kolhydrater och fett, eftersom min mage blir lugn av det. Men det går ju tyvärr inte, eftersom jag i längden skulle få olika brister, utveckla fetma och få en förämrad hälsa. Det är många produkter jag inte kan äta och ju svårare skov desto fler produkter klarar magen inte av.
Mitt bästa tips är att försöka sätta sig in lite i näringslära och börja titta på produkter vad de innehåller. Till exempel kan jag ha svårt att få i mig tillräckligt med proteiner under skov eftersom magen inte mår bra av för mycket kött, då blir det mycket fisk och sojafärs.

Som sagt tror jag det bästa är att skaffa sig lite kunskap om näringslära samt prova sig fram till vad kroppen och sinnet trivs bäst med :)


Jag tänkte se tuff ut, men det gick sådär. Haha

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0