Mina bästa tips :)

Hej hopp!

Idag vaknade jag med supersvullen mage, ser ut som det bor någon mer än bara tarmar därinne. Har knappt varit utomhus på över en vecka nu... Funderar på att ta en väldigt lugn och kort promenad om en stund. I NEED FRESH AIR!

Brukar få en del frågor kring hur man ska gå till väga om man är missnöjd med sin läkare, vården etc. Jag är ingen expert på vad det är för regler som gäller för sånt, så mitt bästa tips är att ta kontaka med patientnämnden i ditt län. De har koll på regler och kan hjälpa till. 
Om man upplever att det är svårt att vara med och påverka sin läkares olika beslut så finns det lite tips som jag tycker fungerar.  

1. SÖK INFORMATIONEN
Ta reda på så mycket fakta som möjligt om din sjukdom, vad det är som händer i kroppen och hur den påverkas vid ett skov. Det finns massor av bra och seriösa sidor på internet som har en lite mer djupgående förklaringar.  I början kan det vara lite krångligt men se det som investering i dig själv, sjukdomen kommer du bära med dig livet ut.  

2. LÄR DIG HUR DINA MEDICINER FUNGERAR
Om tar mediciner sök fakta så du får en klarare bild av hur och på vilket sätt de ger effekt.

3. BÖRJA TA TILL VANA ATT ANTECKNA
Skaffa ett anteckningsblock där du skriver ned vilka datum du varit i kontakt med vården och lite kortfattat vad det gällde. Skriv ned om du blir sämre en period och vad du får för symptom. Det är väldigt lätt att glömma detta, men ger bra resultat då du kan gå tillbaka och få exakta datum.

Hm... Kommer nog inte på så mycket mer nu... Har antagligen glömmt något :P. Hoppas det är någon som har andvändning för dem :)
Vet inte om min mejl adress syns på bloggen men den är iaf:
misscrohn@hotmail.com

Tjaoo :)                                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0