Hur är det möjligt att vara bakis när man inte har druckit?

God morgon! Eller eftermiddag?

Åååå hade så roligt igår:) Att fira kärleken måste vara det bästa man kan fira! Jätte god middag och galen fest efteråt, pecis som det ska vara! Jag var den enda som inte drack något under kvällen men hade trots det riktigt roligt!
Idag tänkte jag försöka plugga och motionera lite ikväll:) Har kämpat som en galning med att öka min kondition under detta året. Tappade verkligen alla muskler efter skovet förra våren/ sommaren. Började träna smått efter Jul, men då orkade kroppen inte riktigt så har fått vila från träning i omgångar... Förra veckan klarade jag att springa 5 km, något jag inte kunnat göra på flera år.  


What can I say? I <3 remicade.

...

Hej,
Vet inte om du har hittat min blogg, men där finns en hel del tips på hur du kan hålla dig friskare genom kost och andra saker. Jag tror att det är viktigt att inte gräva ner sig i sin sjukdom för mycket. Jag hade nog inte fixat att grotta ner mig med andra sjuka när jag var i tjugoårsåldern, då ville jag bara vara frisk och det blev jag ju så småningom också!
/Tina

Hej Tina! 

Är mycket väl medveten om att det finns massor av olika saker som kan förbättra sjukdomen något, hur mycket är väldigt individuellt och beror på hur aktiv sjukdom en person har. Det finns personer som får ett skov i sitt liv och för andra vill skovet aldrig ge sig. Jag är lite trött på att crohns gärna förväxlas med "känslig mage" och människor som går i tron att örtmediciner ska hjälpa alla. Hade dom gjort det, hade ingen behövt ta sina mediciner alls.  Sen är det också många med Crohns som samtidigt lider av IBS och då tror jag en förändrad kost kan vara väldigt bra för att lindra IBS symptom. Jag tycker man ska vara ödmjuk och lyssna till alla, men att lyssna till läkarvetenskapen och sin egen kropp tycker jag är det allra viktigaste. 


Sen har jag velat bli frisk under många och har provat det mesta inom häslokost, och det lindrar inte min sjudkom det minsta. Det enda som hjälpt/ hjälper på mig är att hålla sjukdomen nere med mediciner. Visst, om min sjukdom blir mindre aktiv om några år slutar jag gladligen med medicinerna. Men just nu är jag otroligt tacksam att dom finns så att jag kan leva ett normalt liv. 
Jag känner inte alls att jag "grottar" ner mig i andras hälsa, att utbyta erfarenheter och stötta varandra tycker jag ger otroligt mycket energi :)
/ M

Sommaren är åter!

Hallu!

Är inte det härligt??? Att sommaren äntligen är här igen! Det som är så fint med årstiderna, att dom alltid kommer tillbaka:).

Har pluggat mycket och verkligen njutit av livet denna våren... Har inte mått såhär bra sen jag var tolv år. En annorlunda känsla när kroppen plötsligt börjar fungera på rätt sätt igen... Visst, jag är inte helt symptomfri men sjukdommen inkräktar inte så mycket att jag hela tiden måste ta hänsyn till den, och det är otroligt skönt! Förut var jag alltid tvungen att planera så att jag helst slapp att äta / dricka om jag åkte någonstans, nu behöver jag knappt tänka på det alls. Det gör mig väldigt lyckligt och tacksam! 

Jag känner mig stark och min självkänsla har skjutigt i höjden de senaste månaderna. Tänker jag tillbaka på alla år som jag gått runt och mått dåligt onödan, jag borde stått på mig mycket mera. Hävdat min sak och fått bättre hjälp. Man ska aldrig låta någon annan tala om för en hur man mår, det kan man själv endast avgöra.

Imorgon ska min bror gifta sig, och känns underbart att veta att min sjukdom inte kommer hindra mig ifrån att vara med. Alla borde ha rätten att styra över sina egna liv, tror det nykeln till att kunna bli lycklig.


Love is in the air! <3 .. Och kanske når kärleks vinden även mig... I hope soooo :)
 


RSS 2.0