2011 kommer att bli mitt bästa år på väldigt länge:)

Helluj alla toalettälskare!;)

Jag skulle kunna börja med en lång ursäkt till varför jag skriver så sällan... Men det är nog bara så att jag har inte velat tänka på sjukdommen under några månader, efter det jätte jobbiga skovet...

Det har varit underbart att för en gångs skull varit någorlunda bra en period, jag har till och med kunnat börja äta apelsiner, äpplen och annan frukt:) Yheee! Älskar till exempel okokta morötter men har inte kunnat äta det sedan jag fick min chron för 10 år sedan...

Var och fick remicade för några dagar sedan, får det vanligtvis var åttonde vecka ibland lite tidigare beror på hur jag mår. Känner tydligt när medicinen börjar gå ur kroppen och min led och muskelvärk kommer tillbaka i slutet av perioden... Förstår inte hur jag kunde stå ut med mina smärtor förut, det gör så fruktansvärt ont och det liksom "dunkar" och bränner i lederna. 
 
Alla värden var inom ramarna för normala, även om vissa var i underkant som mitt HB som låg på 109, hade 135 för sju veckor sedan... Får extra B12 samt Järn( i perioder)  och tar alltid multivitamin tabletter. Är noga med konsten men ändå vill sig HB inte vilja vara stabilt. Hoppas det blir bättre med tiden, bara jag slipper nya skov och just nu ser det i alla fall just ut:)

DS Mår bra i tanden nu också, infektionen läkte ut efter 2 penicillinkurer:)


Hoppas alla mår bra och inte behöver sitta på toan jämt... Glöm inte att ni är bäst<3


Kommentarer
Postat av: Daniel

Hej Miss Crohn!!

För första gången så letade jag efter någon som bloggar om Crohn och jag fann dig.

Det är helt sjukt hur mycket jag känner igen mig själv när jag läser det du skriver.

Är själv drabbad av denna sjukdom och Ulcerös kollit. Läkarna kan fortfarande inte bestämma vilken av dessa jag har.

Är 20 år och har haft den i 5 år nu.Det känns förjävligt varje gång man får ett skov och inte speciellt roligt att få det när man är så ung.

Brukar dina skov vara kraftiga och hur ofta får du dem??Jag fick oxå remicade var 8:e vecka i 3 år fram tills förra månaden då min kropp reagerade negativt.

Får nu en ny medicin som heter Humira, hoppas att den hjälper!!Tar du någon annan medicin än remicade??

Jag själv har märkt att remicade tillsammans med lite näringsprodukter gör att min kropp mår bättre och jag blir mer sällan sjuk,,,tack o lov.Tråkigt när man hör att andra oxå lider av denna sjukdom, men det känns samtidigt skönt att man kan relatera till varandra och hjälpa varandra.Keep your faith up!!!Kommer definitivt fortsätta läsa din blogg :)

Hur ofta skriver du inlägg??/Daniel

2011-01-16 @ 12:44:31
URL: http://www.gmg.se/faap
Postat av: Miss Chron

Heeej!Båda Chron och Ulcerös kollit är ju jobbiga att ha båda två...Blir faktiskt lite avis när jag läser du har börjat med Humira(haha hur man nu kan bli det på en medicin?)Skulle med vilja börja ta den på längre sikt, skulle vara skönt att kunna ta medicinen själv:). Är lite svårstucken med pga alla stick, så ibland är det lite jobbigt med droppet. Men man får tänka på vad det ger!

Jag håller tummarna för att humiran hjälper!Förutom remicade medicinerar jag med imurel,asocol, samt b-12 och järn.(Sen tar jag andra vitaminer som jag inte får utskrivet).Glad att slippa kortison:)

Just nu äter jag ingen extra näring, men måste vara noga med kosten så jag inte får några brister.Hoppas på att kunna lägga upp en inlägg lite då och då. Har än så länge varit lite si och så med det! Hahaha, men I do my best:)/kram

2011-01-18 @ 16:27:14
Postat av: daniel

Hej igen!!Det jobbiga är nog när läkarna själva inte vet vilken av dem jag lider av!Ja måste erkänna att den känns bättre än Remicade, och som du säger så tar man den själv. Skönt att slippa åka till sjukan och stanna där ett par timmar :)

Tack för det :)Wow, du använder ganska många mediciner!

Asacol och humira är det jag använder nu. Läkarna tog bort imurel när jag började med remicade.

Cortison är verkligen inget man vill ha kvar.Ja, kosten är rätt viktig, speciellt i våra fall.

Har hittat några näringsprodukter som boostar immunförsvaret och håller en frisk. Väldigt bra med tanke på att remicade/humira dämpar immunförsvaret.Hur länge har du gått på remicade?

Kan man inte bara fråga/be sin läkare att få byta till Humira?

Är du aktiv i någon sport ?Ha det bra

/Daniel

2011-01-22 @ 14:54:16
URL: http://www.gmg.se/faap
Postat av: Alexandra

Hej jag är en tjej på 19 år och har precis fått reda på att jag förmodligen har fått crohns sjukdom eller ulcerös kulit :( blir så deppig för har samtidigt 2 barn att ta hand om och inte lätt när man inte har orken till det eller tiden då jag sitter på dass med världens magsmärtor och diarréer flera timmar i sträck:( min dotter är bara 6 månader och min son är bara 2 år :( HATAR DET!! Gör så fruktansvärt ont i hjärtat att behöva lämna bort dom hela tiden unde längre perioder när dom igentligen vill vara hemma och så kan man inget göra åt det:-/ känner mig som världens sämsta förälder just nu :( hur länge brukar dina skov hålla på? Kan så lite om sjukdommen vill veta mer och hur jag dämpar mina symptom... Kram<3

2011-02-28 @ 16:34:16
Postat av: Signe

Härligt att se att du har ett sådant bra HB just nu!

Hade själv 58 när det var som värst, nu är jag och snuddar på 90-100 iaf!

2011-07-05 @ 17:18:07
URL: http://xindienachtx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0