Hälsan är det viktigaste!


Helloj!

Åh! Blev så irriterad, läste en sån där artikel som gick ut på att "man kan om man vill". Det växer ett inre raseri i mig när jag läser sånt, ren och skär lögn! Mycket handlar om vilja och passion i livet men det viktigaste för att överhuvudtaget få igenom sina drömmar är att man har hälsan. Har man inte hälsan har man ingeting... Det är den allra viktigaste nyckeln till att lyckas i livet, INTE VILJAN som kommer på andra plats.

Ännu värre är det när människor som inte är sjuka själva som ska sitta och berätta för mig hur jag på bästa sätt ska ta hand om mig själv, och fast jag förklarar femtiotusen gången att de dom säger inte fungerat för mig så förtsätter dom att trotsa. Så dumt! Ungefär som jag skulle vara expert och förklara för en förlamad hur den ska göra för att kunna gå igen.

Så! Nu har jag avreagerat mig och ska strunta i alla besserwissrar. Dax för plugg med teeee och lite pepparkakor:) 

   


" Nu är det såhär förstår du, att jag läste..."


Tack alla söta Chronsare:)

Kommentarer
Postat av: Mister Crohn

Hej!
Jag kom in på din blogg av en slump, men jag känner mig redan hemma. Jag har själv Crohns och känner igen mig i mycket av det du skriver. Just nu är det en lite tyngre period och jag försöker bli mer seriös vad gäller kost och sånt, därför är jag ute på nätet och letar runt efter allt möjligt som gäller Crohns. Det känns skönt att få lite kontakt med jämnåriga som har samma vardag och vet vad det handlar om. Så jag kommer säkert vara här och skriva lite kommentarer nu och då.

2010-11-23 @ 20:46:52
Postat av: Jonatan

Hej där,

Jag minns en TV intervju med en gammal dam (80-85 ngt) som var ute o dansade och i fick frågan om hon trodde på evig kärlek varpå hon svarade:
"Eeeeviig kärlek? Jaa... det är väl klart jag gör! Men föremålen för den har varierat."

Vill instämma i 'Mister Crohn' ovan, känner igen mig mycket i det du skriver. Satt också o letade på nätet om info om 'min' Crohns. Denna gången om Kalprotektinvärden... Har just nu hyffsat bra inflammationsvärden i övrigt (crp runt 10 och bra albuminvärden) men trots det en hb på 89 och höga kalprotektinvärden =/ ...En ny situation i snart 11 år lång sjukdomshistoria (fick sjukdommen när jag var 15). Men visst upphör sjukdomen aldrig att förvåna? Eller har du haft liknande symptom hela tiden?

Starkt av dig att blogga om sjukdomen. Jag blir både stärkt av att läsa och samtidigt ledsen att andra också ska behöva dras med eländet. Ta hand om dig!

/Jonatan

2010-12-08 @ 00:17:39
Postat av: unknown

Råkade traska in här efter jag letat lite info om behandlindsmetoder osv. och måste bara säga att det är starkt av dig att skriva om problemen. Jag vet vilket elände man har och när skoven kommer så vill man i princip låsa in sig och ta några morfin-sprutor. Precis som Mister Crohn och Jonatan skriver så kommer jag titta in lite då och då! Krya på dig och hoppas på långa perioder mellan skoven!

2011-01-01 @ 15:24:27
Till att börja med vill jag från mitt hjärta tacka för alla super gulliga och omtänksamma kommentaren jag får:) Tack alla fina!
Det är precis som ni skriver att det är skönt att veta att man inte är ensam, och att det finns andra har av samma värdelösa sjukdom... Samtidigt som det är tråkigt att se att andra lider och skäms för den... I alla fall gör jag det, även om det blir bättre och bättre...Jag dömmer inte andras hälsa men min egen har jag haft svårt att acceptera.

Träffade en vän till mig för några år sedan och det visade sig att hon led av en annan inflammatorisk sjukdom och våran vänskap blev lite starten för att våga "tycka om hela mig själv". I och med det kom jag till insikt om hur sjukdommen styrde mitt liv och om jag någonsin skulle må bättre måste jag stå upp för mig själv. Det innebar att jag började "klaga" mycket mer till läkarvården om hur dåligt jag faktiskt mådde och tillslut gav det resultat. Såhär med facit i hand borde jag klagat för många år sedan, men flydde problemen och tog istället mina 20-25 tabl om dagen och hoppades på att en dag skulle medicinerna hjälpa. Så en uppmaningen till alla som inte mår bra:  DET KAN INTE BLI SÄMRE ÄN DET REDAN ÄR, SÖK HJÄLP!

Svar till Jonatan:

Mina symtom har nog varit ungefär likadana sedan jag fick sjukdommen.. Men det är kommer fler symtom med tiden om jag till exempel mått dåligt under längre perioder. Hela kroppen hänger ju samman, så det är inte så konstigt när man tänker efter... Att ha 89HB är ju inte alls bra! Får du ingen behandling för det???!! 
Vad jag fattat det som kan sjukdommen visa sig på lite olika sätt,  har till exempel haft hyffsade blodvärden men samtidigt haft ett akut skov och varit inlagt på sjukhus då jag inte kunnat äta och gått ned mkt i vikt. Jag hoppas du mår bättre nu! 


 

2011 kommer att bli mitt bästa år på väldigt länge:)

Helluj alla toalettälskare!;)

Jag skulle kunna börja med en lång ursäkt till varför jag skriver så sällan... Men det är nog bara så att jag har inte velat tänka på sjukdommen under några månader, efter det jätte jobbiga skovet...

Det har varit underbart att för en gångs skull varit någorlunda bra en period, jag har till och med kunnat börja äta apelsiner, äpplen och annan frukt:) Yheee! Älskar till exempel okokta morötter men har inte kunnat äta det sedan jag fick min chron för 10 år sedan...

Var och fick remicade för några dagar sedan, får det vanligtvis var åttonde vecka ibland lite tidigare beror på hur jag mår. Känner tydligt när medicinen börjar gå ur kroppen och min led och muskelvärk kommer tillbaka i slutet av perioden... Förstår inte hur jag kunde stå ut med mina smärtor förut, det gör så fruktansvärt ont och det liksom "dunkar" och bränner i lederna. 
 
Alla värden var inom ramarna för normala, även om vissa var i underkant som mitt HB som låg på 109, hade 135 för sju veckor sedan... Får extra B12 samt Järn( i perioder)  och tar alltid multivitamin tabletter. Är noga med konsten men ändå vill sig HB inte vilja vara stabilt. Hoppas det blir bättre med tiden, bara jag slipper nya skov och just nu ser det i alla fall just ut:)

DS Mår bra i tanden nu också, infektionen läkte ut efter 2 penicillinkurer:)


Hoppas alla mår bra och inte behöver sitta på toan jämt... Glöm inte att ni är bäst<3


RSS 2.0