Snipp snapp snut så var år 2011 slut!

Hej då 2011!

Eftersom jag har ett skov och också fått en bakterie i magen är jag hemma med min familj detta året. KUL? Nej, men man får tänka att Nyårsafton är bara en natt som alla andra när klockan slår tolv, det är bara våran kultur som har bestämt att vi firar in det nya året precis idag.
Istället har jag bestämt att fira mitt egen "mini nyårsnatt" när jag mår bättre igen, då ska jag dricka skumpa, äta snittar och lägga mig klockan fem på morgonen efter en galen natt. Allt känns lite lättare då, drömmer redan om sommaren 2012 och hur roligt den ska bli. Det har jag bestämt, att den ska bli grym alltså.

Försökte komma på något/några bra nyårslöften förut.. Tycker sånt är så svårt! Är lite allt eller inget ibland,så ska jag lova mig själv något så måste det vara något som jag kan och vill hålla!

... Men som tur, är det ju några timmar kvar fram tills tolvslaget :)

GOTT NYTT ÅR!

Lite om mig.. :)

Här kommer lite info om mig för den som är intresserad :) Enjoy! Hehe...

Ålder: 26
Kön: Female! Yeiii
Bor: I lgh med mig själv i en stad...
Sysselsätting: Studerande
Barn: Nej
Längd: 170 cm (ovärd haha)
Vikt: Äh, de skriver jag inte ut. Så mkt vikthets bland tjejer hit och dit :P
Röker: Nej
Dricker: Det händer..
Ögonfärg: Blå
Idol: Hmm.. Ingen idol direkt, tycker om människor som inspirerar och ger en energi :)
Jag kan vara: Ganska flummig och flamsig.
Men vill bli: Mer strukturerad. Hahaha
Fick min diagnos: När jag var arton.
Operarad: Nej
Antal skov: Usch, vill inte ens räkna.
Bästa toalettminne: Hmm... ? När jag var femton och drack folköl i smyg inne på Statoils toalett.
Sämsta toalettminne: Vidriga bajamajor och alla konstiga ställen jag "gjort mig en egen toalett på". En gång fick jag panik och var verkligen tvungen att bajsa vid en strand typ. Då kom en geting och stack mig i skinkan samtidigt som jag bajsade. Hahaha, det var inte så roligt. Just då grät jag och tyckte synd om mig själv.
Jag gillar: Att vara fin. Snälla och roliga männsikor, djur (hund, katt, häst). Att vara lite lurig ibland. Sommaren och allt som är sött.
Jag ogillar: Mörker, bråk, att vara sjuk, dålig lukt, oempati, för mkt egoism och folk som klagar över skiit saker.
Jag skulle vilja: Bli frisk, leva länge, resa och träffa Mr Right.
Jag vill bli: Stor och snäll med bra jobb.
Jag behöver: En annan mobil.
Mitt nyårslöfte är: " Att ta hand om mig själv och dom jag tycker om samt ha ett sjukt roligt år "
Nu ska jag steka lite pannkaka och sen packa min väska! Det lär ta hela kvällen, allt går i slowmotion nu när jag är sjuk. Kanske hinner med en spya innan jag somnar med, finns risk för det. Mår illa. Wuhu


Gott nytt år på er alla om jag inte skriver innan nyårsafton! :)
Dålig dag med dåliga tankar

Halloj!

Hoppas julen varit fin för er! Min var bra förutom att jag sov i stort sett hela tiden... Fick svar på prover jag lämnade innan jul och det visade sig vara positvit för klostridier. Åhhh... Orka...  Så nu går jag på en 10-dagars antibiotika kur igen... Mår så dåligt av av antibiotika! Blir trött, illamående, känner mig deppig etc. Mår ju redan skit innan, så det blir dubbelt upp.
Tycker dock att magen blivit bättre, till och med kunnat dricka lite kaffe :) Wohooo progress!
Funderat på om kaffe är dåligt för tarmen i vanliga fall? Mår inte alls dåligt av att dricka, när jag inte har skov liksom? Iofs dricker jag väldigt lite kaffe men ändå... Därimot kan jag inte dricka massor av light dricka. Magen mår inte så bra av sötningsmedel.

Såg att någon skrivit om min blogg på RMT:s sida! Shit, det gjorde min dag :) Så roligt! Har inte gjort någon egen reklam för min blogg.. Kanske borde jag det...?Lite annorlunda jul detta året

Hej hopp i tomtens länga skägg!

Bara två dagar kvar till julafton! Älskar julen, alltid så mysig stämning och man träffar sina nära och kära. Brukar alltid tänka på hur bra jag faktiskt har det just på julen, att jag har en familj och fina vänner. Tyvärr är det ju ingen självklarhet här i livet... Det finns alldeles för många som just nu är ensamma eller lever i familjer med våld, missbruk etc.

Tråkigt att jag är mitt i skov dock :( . Blir inte mycket julmat för mig detta året... Har konstigt nog inte varit såhär dålig någon annan jul. Brukar aldrig ha skov på hösten och vintern. Mina skov har alltid startat i slutet av vintern och så har jag varit super dåligt lagom till sommaren. Men i sommar ska jag vara frisk! Redan bestämt massor av roliga saker som jag ska göra!

Mitt bidrag till julen detta året blir en julkaka som jag bakade idag. Lite stolt att jag orkade.  Har inte ens orkat köpa julklappar iår.

Nu ska jag dricka en kopp te och julmysa :)

Min fina kaka!

Söker Crohnsare!

Har tänkt att jag ska söka kontakt med andra som har Crohn men det har liksom aldrig blivit av, men börjar mer och mer känna ett behov av det.
Söker någon eller några att maila och utbyta tankar, tips och mindre roliga saker som rör sjukdomen. Klickar det mellan hos har jag inget emot att träffas och bygga upp en eventuell vänskap.

Killar eller tjejer spelar ingen roll, och helst att ni är lite lika mig när det gäller intressen osv.

Jag hoppas du finns :)

Min mail är : misscrohn@hotmail.com

Lite uppdatering..

Hej hopp alla små tomtar :)

Önskar jag skulle orka uppdatera lite mer när jag skovar men ibland finns det varken kraft, motivation eller fantasi. Har blivit ngt bättre igen (varit super dålig ett tag nu) och då får man lägga hoppet till att skovet fortsätter i den riktningen framöver...
Fick dubbel dos remicade två veckor tidigare än planerat förra gången igen och efter det har jag känt av en stegvis förbättring. Min ledvärk är så mkt bättre nu iaf :)
Fick en fråga om jag är opererad och svaret är nej. Anledningen till att jag inte är, beror på att jag har problem på flera olika ställen i tarmen så en operation skulle endast vara en nödlösning för mig. Dvs om tarmen inte kan läka ihop på ett specielt ställe. Min crohn hoppar lite hit och dit om man säger så... Har haft tur att få ha en helt läkt tarm mellan mina skov. Diskuterade detta med läkaren sist... Hade jag haft ett specifikt problemområde hade jag sprungit till sjukhuset och lagt mig på operationsbordet. Hade varit så skönt att slippa dessa skov :)

Känner mig enormt tacksam till alla bra mediciner som har kommit de senaste 15-20 åren! Hade jag fått min sjukdom som barn hade jag med största sannolikhet varit opererad flera gånger.

Julekramar på er alla! Ho ho hoRSS 2.0