Today is a good day :)

Halloj!

Idag är det en riktigt bra dag! Solen skiner, och jag hörde ett rykte om fest... :) Fick remicade idag igen så nu är jag fulltankad ;) He he... Blev så glad när sköterskan sa att mitt blodvärde var 136, vet inte om det varit så bra någonsin?
Har lite dåligt med kärl att sticka i, så frågade sköterskan om Humira och vad som är skillnaden mellan de två medicinerna. Tydligen ska remicade ge ngt bättre effekt, skulle vara skönt att kunna ta en spruta på sig själv istället för att åka till sjukhuset varje gång men samtidigt vill jag inte riskera att byta medicin som kanske inte ger samma effekt...
Borde uppfinnas Remicade som man kan ta på sig själv i spruta med! Tänkt vad pengar sammhället skulle spara, varje gång någon får remicade måste den personen ta ledigt från jobb/skola, och sjukhuspersonal samt lokaler måste vara tillgängliga för patienten. Sen kanske inte alla vill ta spruta på sig själv, men det hade varit skönt med ett alternativ.

Nu ska jag lägga mig och vila en stund, lite trött och huvudvärk efter droppet.

Hej svejs

För er som söker kontakt med andra!

Hej, hej hallå!

Här är en länk till mag och tarmförbundets hemsida där man kan diskutera och fråga varandra om sin sjukdom. För att kunna kommentera eller göra ett inlägg, gå längst ned på sidan och klicka på "registrera en användare" .

 http://www.magotarm.se/mag-tarmforum/allmant-forum/Enjoy! ;)


När motivationen sviktar...

Hej alla söta Crohnsare och Ulcerösa kolitare!

Tack för alla mejl och kommentarer som ni skickar! Så underbart att internet finns och att vi kan hjälpa varandra :) Dagsformen är lite si och sådär, har ont i händerna som tusan igen och varit allmänt seg i kroppen så vilat från träning i några dagar nu.

Har då funderat kring hur en fysisk sjukdom påverkar ens mentala hälsa... Tror nämligen inte att det är en tillfällighet att jag känner mig lite "down" precis innan det är tid för "påfyllning" av Remicade, eller att jag fått en känsla av psykisk obalans några månader innan ett nytt skov...Jag har genom det blivit väldigt duktigt på att "känna" av om crohnsen är i en vilande eller en mera aktiv fas. 

För övrigt är jag en lyckligt lottad person som sällan mår psykiskt dåligt. Men just precis innan Remicade och innan ett skov känner jag mig lite nere. Känns som om kroppen blir stressad på nått sätt.. Och jag börjar irritera mig på struntsaker. Visst jag blir ingen galen "bitch" men det påverkar ändå...
Hur jag än försöker kan jag omöjligt få "bukt" med känslan, sen några dagar efter jag fått remicaden så försvinner den. Förut, innan jag började medicinera med remicaden kunde jag känna såhär ca 2-3 månader innan sjukdomen började ge fyskiska tecken av att nytt skov var på gång.

Har läst ganska mycket om forskning inom detta, och visst det finns bevisat att fysisk ohälsa ger psykiska symptom, (har med olika hormontillförsel i hjärnan att göra). Men finns det ngt man kan göra åt de? Är det någon som känner såhär mer än jag???  
                                                 


Tagga, tagga.. Tagga!

"Happy are those who dream dreams and are willing to pay the price to see them come true"


Sommar, sommar sommar!

Ellu alla toilet lovers! ;)

Älskar verkligen sommaren! Synd att den inte varar lite längre men tur att den finns.  Har jobbat lite i sommar och resten av tiden har jag bara latat mig! Otroligt skönt att bara få vara lite lat ibland!

Känner mig lite stressad över hösten... Vet inte riktigt vad jag ska göra och hur jag ska planera allt.. Men på något konstigt vis brukar saker och ting ordna sig i slutänden :)

Magen och kroppen mår bra för tillfället och jag är så glad att mitt hår har börjat växa bättre igen! Växt dåligt sedan förra årets skov men nu verkar det fått fart. Träningen går framåt, men tar sån tid bara! Visste det skulle ta lång tid att bygga upp musklerna och konditionen igen men när man är mitt i processen kan det kännas lite segt.. Bara att kämpa vidare!

Tränar dels för att jag mår mycket bättre, och får en finare kropp... Ja.. Erkänner att jag bryr mig om hur jag ser ut... Utseendet är verkligen inte allt, men livet blir så mycket lättare om är nöjd med både sitt inre och yttre.

Upptäckte att jag fått lite "solfläckar" på mina armar. Funderar på om det har med kortison att göra, medicinerat mycket med det förut. Fick liknande fläckar för några år sedan med, sen har jag inte haft. Har bra pigment och är ingen som ligger och pressar sönder mig i solen... Lite knepigt. Får fråga sköterskan vid nästa remicade... Är det någon som vet om man kan få kortison fläckar som kan "komma och gå" ?
Hoppas alla kan njuta av det fina vädret lika mycket som jag!                                                                                                                    
                               


RSS 2.0