När en patient blir en till "vara"

Godmorgon!


Läste nyss en artikel om den kvinna som blivit omänskligt behandlad av vården. Blir både arg, ledsen och besviken över samhället.

Har själv upplevt frustrationen över att inte bli sedd som en människa hos läkaren, utan som ett problem. Ett problem som läkaren ska lösa, och jag har inget inflika då det är han/hon som vet bäst. Jag är bara patienten och har ingen större förståelse för läkarvetenskapen.
Vad jag vill få ut av min behandling är inte det relevanta.  Mår jag  te x dåligt och får biverkningar av en medicin som inte syns eller kan styrkas med blodprover är inte det av intresse. Nej, för det skulle ta allt för mycket tid att hitta andra lösningar.  

Det gör liksom ont i hjärtat när läkaren inte lyssnar, inte tar sig eller har tiden att i alla fall försöka få min livskvalite lite bättre. För det "lilla" gör skillnad.
 
" Bara tio patienter kvar innan lunch. Eller är det tolv? hmm.."


Kommentarer
Postat av: camenski

Hej! Tack för ditt avtryck i min blogg!Förstår exakt vad du menar med det du skriver i ditt inlägg, verkligen hemskt när man inte tas på allvar. Vilket sjukhus går du på?kram!

2010-11-13 @ 12:52:43
URL: http://camenskis.blogg.se/
Postat av: Miss Chron

Hej!Åhh skulle gärna vilja säga... Men än så länge vill jag nog vara så anonym som möjligt på bloggen... Tyvärr tror jag att det är samma problematik över hela landet, och det bästa man kan göra är att byta läkare om man inte blir tagen på allvar... Hoppas du förstår..

Kram

2011-01-15 @ 14:10:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0