Som en liten boll...

Såg ut som en boll i ansiktet imorse, insåg att det inte var läge att gå till skolan idag utan stanna hemma och bli frisk från infektionen. Sovit i stort sett hela dagen och tittat på lite film och serier på datorn. Har ingen tv, kanske lite konstigt men saknar inte en. Ganska skönt faktiskt, man fastnar inte framför tv:en till något ovärt program.

Saknade därimot någon, någon som klappat mig på kinden, kokat soppa och handlat massa gott. Sagt att jag är finast i hela världen, fast jag ser ut som en boll. Vet inte om jag skrivit men är singel sedan några månader tillbaka. Ibland vet man inte vad som är bäst... Att stanna kvar fast smärtar eller lämna när det gör så ont... Att älska någon kan vara den bästa känslan i hela världen men också förkrossande...

Nu ska jag sova och hopppas, hoppas på att bollen har försvunnit imorgon.

Natti


Soool!

Helluj!

Ååå älskar när man vaknar till soligt och fint väder, livet blir helt plötsligt lite roligare:)

Tvingade iväg mig till skolan idag, hade mycket hellre legat kvar i sängen och bara haft ont i tänderna. Har lite feber och blivit svullen nu med. Ringde tillbaka till tandläkaren och förklarade att jag  borde fortsätta med antibiotika så inflammationen försvinner. Pust suck och stön, vilket motstånd jag mötte (samma kvinna som inte tog reda på att jag skulle haft antibiotika förra gången).

"Bla bla bla... Vi har strikta regler om antibiotika och mera bla bla bla" Tillslut svämmade jag över av ilska,  ifrågasatte om hon fick upplevelsen av att jag tycker det är kul att ta antibiotika utöver alla mediciner jag redan stoppar i mig. Fick inget svar på det direkt, men efter många om och men fick jag utskrivet. 

Är fortfarande arg faktiskt. Om nu en tandläkare ska ha rätten att skriva ut antibiotika ska den ha kunskapen om riskgrupper och kunna bedömma efter enskild patient. Nyligen bytt tandläkare och kvinnan jag pratar om är hans mentor, så han måste rådfråga henne vid te x recept. Har aldrig tidigare träffat en tandläkare som inte tagit min medicinering och sjukdom på allvar, snarare tvärtom.


Titta på lite bilder som jag tog på mammas kattungar för att bättra på humöret , sååå söta!
     Naw!


Kunskap är vägen till... Allt! ♥

Försöker peppa mig själv till att plugga, går sådär... Så svårt att koncentrera sig när tänderna känns som om de ska trilla ut.

Hmmm... Fixa naglarna kanske?
Ajjjj!

Vaknade inatt igen med tandvärk! Fjärde gången på en vecka jag besöker tandläkaren nu...

Blev så irriterad när jag var där nyss, frågat tandläkaren och hänvisat att hon ska ringa till min ansvarige läkare för att rådfråga om jag ska ha antibiotika vid vissa ingrepp. Hon har menat att det nog inte är nödvändigt, men eftersom min tandvärk inte blivit bättre bad jag henne att åter igen ringa till min läkare för att rådfråga. Då visar det sig att hon ringt min läkare, men då han inte varit på avdelningen har hon inte undersökt saken närmare. Är inte det ett tjänstefel?

Blev riktigt arg, och krävde hon skulle ringa till avdelningen och prata med en läkare. Och mycket riktigt ska jag ha antibiotika vid vissa ingrepp. Har gått 3 gånger helt i onödan känns det som, inte kul!

Fick med antibiotika hem som jag nu har tagit och snart åker jag till tandläkaren för andra gången idag....
 

När en patient blir en till "vara"

Godmorgon!


Läste nyss en artikel om den kvinna som blivit omänskligt behandlad av vården. Blir både arg, ledsen och besviken över samhället.

Har själv upplevt frustrationen över att inte bli sedd som en människa hos läkaren, utan som ett problem. Ett problem som läkaren ska lösa, och jag har inget inflika då det är han/hon som vet bäst. Jag är bara patienten och har ingen större förståelse för läkarvetenskapen.
Vad jag vill få ut av min behandling är inte det relevanta.  Mår jag  te x dåligt och får biverkningar av en medicin som inte syns eller kan styrkas med blodprover är inte det av intresse. Nej, för det skulle ta allt för mycket tid att hitta andra lösningar.  

Det gör liksom ont i hjärtat när läkaren inte lyssnar, inte tar sig eller har tiden att i alla fall försöka få min livskvalite lite bättre. För det "lilla" gör skillnad.
 
" Bara tio patienter kvar innan lunch. Eller är det tolv? hmm.."


Äntlisch!

Efter powerwalken igår kom min tandvärk tillbaka, haft så ont! Sov inte en blund inatt, så fick besöka tandläkaren ännu en gång. Visade sig att tanden brevid också var dålig, pulpan hade dött inuti. Konstigt att sånt inte syns på röntgen?

Var iaf underbart att rensa ut den, kändes som mitt huvud gick tillbaka till normal storlek;) Blev superglad över ännu ett besked, att mitt kalprotektin ligger nu på 50:) Är så glad för remicade, medicinen har verkligen hjälpt mig!

Över till något annat. Brukar dricka proviva, tycker det hjälper bra mot magsmärtor. Dock innehåller proviva mycket socker (som juice). Undrar om det finns det något annat som hjälper mot orolig mage, som är mindre socker i? Någon som har något bra tips?

                                                             


 Buller i buller, är det du crohn?


RSS 2.0