Jag är inte förvånad...

Dystra siffror för landets tarmsjuka

De mår dåligt och har svårt att påverka sin behandling.

Publicerad 18 maj 2010

De svåra tarmsjukdomarna Crohns sjukdom och ulcerös kolit har en allvarlig
påverkan på livskvaliteten. De som är sjuka känner stor oro för nästa skov och är
ständigt beroende av närheten till en toalett.
Många av de som är sjuka har begränsade möjligheter att påverka vilken behandling de får. Hälften anser också att det saknas tydliga mål för behandlingen.
Det visar en undersökning som genomförts av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka (RMT). Undersökningen genomfördes bland RMTs medlemmar.

Läs mer om undersökningen. (PDF-dokument, 80 kB)

Från Riksförbundet mag och tarmsjuka.


Saknar min vardag!

Hej svejs!

Idag har jag varit på magnetröntgen, var super nervös att jag skulle få värsta "toa anfallet" mitt under undersökningen. Men som tur var, fick jag tarmlugnade när jag skulle dricka kontrastmedlet. Så jag klarade mig:) Haha, tur det! Är så nyfiken på svaret, hoppas jag får veta nästa vecka.

Efter undersökningen åkte jag hem och la mig och sov några timmar, hade verkligen ingen lust att sova mitt på dagen men mådde så dåligt så det var lika bra. Har en liten svacka idag... Försöker med all min kraft att inte skapa negativa tankar men vissa dagar är det svårt. Blir så ledsen när min kropp inte vill lyda mig! Blir trött av minsta lilla ansträngning och svettas så fort jag rör mig. Har fått ett sår på tungan som svider som attan med:( 

Ja, ja nog med tråkigheter!

Snart kommer min  pojkvän hit. Är så glad att jag har honom, han har varit så fin mot mig nu när jag varit sjuk. Fast jag har varit grinig, ledsen och arg har han älskat och stöttat mig hela tiden. Det är jag väldigt tacksam och lycklig över:)


D går mot bättre tider:)


Har inte skrivit något på över en månad, tror jag? Har inte orkat,  mitt skov blev akut och jag blev inlagd med tarmvila och dropp i 10 dagar. Startade med remicade behandlingen direkt på sjukhuset och väntar nu på att jag ska svara på behandlingen. Hoppas så att den hjälper på mig! Läste att 2/3 svarar bra på behandlingen.  Fick första "dosen" för 2½ vecka sedan. Har blivit bättre men långt ifårn bra ännu. Bara till att vila vidare:)


RSS 2.0