Strida mot sjukvården!

Undrar om det är vanligt att patienter med Crohn eller Colit ofta känner att de måste strida för sina rättigheter inom sjukvården?

Läste en intressant artikel om att patienter med tarmsjukdommar ska/bör prioriteras bättre inom sjukvården eftersom sjukdommen och patientens allmäntillstånd förvärras kraftigt vid långa väntetider. 

Själv upplever jag ofta att resurserna är otillräckliga och att jag måste tjata för att skynda på ett beslut.

Vad tjänar sammhället på att sjukskriva mig i 3 veckor i väntan på att beslut ska tas om ny medicinering? I den väntan blir jag allt sjukare, och när beslut har tagits är jag så dåligt att det tar ytterligare 1 månad innan jag är arbetsför igen.

Om beslut hade tagits omgående, och jag fått min medicin hade jag varit arbetsför efter de 3 första veckorna. Desutom hade det slitit mindre på kroppen och psyket, vilket leder till en bättre hälsa på längre sikt.

domstol1


Kommentarer
Postat av: Jenny

Hej,

Du ska veta att jag blev jätte glad när jag hittade en blogg om just crohns, det behövs !

Jag kan inget annat än att hålla med dig. Det är ofta jag känner att jag nästan måste vara lite jobbig och påträngande för att det ska börja hända ngt. Inte alltid så lätt när man är ung och inte vill vara till besvär . . Vart hittade du denna artikel ? Det hade varit kul och läsa den.

2010-05-19 @ 01:37:55
Postat av: Anonym

Tack! vad glad jag är att du uppskattar bloggen:).

Mmmm... Tycker också det finns för lite info om sjukdommen och hur handikappande skov är. Jag läste artikeln i en tidning på sjukhuset, kommer tyvärr inte ihåg vilken... :( Tror det var någon läkartidning.

2010-05-31 @ 21:06:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0